D.O.S. – turnsters winnen 3 medailles

Op zaterdag 23 februari j.l. deden 5 selectie – turnsters van gymnastiekvereniging D.O.S., onder leiding van Janny Wilgenhof, mee aan de tweede voorronde van de zesde divisie in Rayon Hanzestreek in Steenderen.

In de eerste wedstrijd van de dag turnden 4 D.O.S. – meisjes in 3 categorieën hun wedstrijd. Bo Oplaat turnde in de jongste groep (Instap 3) een prima wedstrijd en zag dat bij 3 toestellen beloond worden met een eerste plaats, wat uiteindelijk een gouden medaille opleverde. In de daaropvolgende leeftijdsgroep, Pupil 1 D3, deden 2 D.O.S. – turnsters mee: Lika Dinkelman wist haar prestatie van de vorige wedstrijd te evenaren met opnieuw een gedeelde, zilveren medaille. Jade Zweers eindigde op de vijfde plaats, maar scoorde maar liefst 7 punten hoger, vergeleken met de vorige wedstrijd. Bij de meisjes Pupil 2 D3 stond Ruth Warnshuis op de hoogste podium – plaats en mocht dus de gouden medaille in ontvangst nemen. In de derde wedstrijd van de dag was Esmee Sleumer in de categorie Jeugd 2 D3 aan de beurt. In deze goed geturnde wedstrijd verbeterde zij haar resultaat uit de eerste wedstrijd en behaalde daarmee een zesde plaats in een deelnemersveld van 15 turnsters.

Op zaterdag 13 april a.s. wordt, tijdens de derde voorronde, bekend wie zich voor de finale van de Regiokampioenschappen op zaterdag 25 mei a.s. hebben geplaatst.

(1.) Foto (23-2-2019) (2.) Foto (23-2-2019) (3.) Foto (23-2-2019) (4.) Foto (23-2-2019)