Geslaagde D.O.S. – jeugdactiviteit: “Vossenjacht”

Op vrijdag 25 januari j.l. was het zover: de “Vossenjacht”, speciaal voor de jeugdleden van D.O.S.

Ondanks de sneeuw, of misschien wel dankzij, verzamelden zich om 19.30 uur 58 dolenthousiaste kinderen op ’t Spölvenne in Barchem.

Na lekker even uitrazen, werden de verschillende groepen bekend gemaakt en mochten de kinderen, onder leiding van een volwassene, op zoek naar de “vossen”. De verschillende “vossen” liepen verspreid rond, rondom de Eekvenne, waar de kinderen in een bepaalde volgorde letters konden verzamelen.

Zo stond er iemand met autopech en moest uitgekeken worden naar een echte hippie (dat moest de kinderen soms uitgelegd worden (☺)), een skileraar (een beetje verdwaald), een glazenwasser (pas op, dat de ramen niet bevriezen!), een jogger (blijf je lekker warm bij!), een zwerver (wij hebben ’m toch maar een huis aangeboden (☺)), een heks, een Abraham, een tuinman en natuurlijk de politie – agent.

In een mum van tijd hadden de kinderen alle “vossen” gevonden en de letters verzameld. Weer terug bij ’t Spölvenne, moest er van alle letters een woord gevormd worden: UITVOERING.

Wisten jullie trouwens, dat deze uitvoering van D.O.S. gaat plaatsvinden op zaterdagavond 23 maart a.s.?

Na een welverdiend drankje én een zakje chips, zijn alle kinderen – moe, maar voldaan – door hun ouders weer opgehaald.

Hierbij wil gymnastiekvereniging D.O.S. alle kinderen, “vossen” én hulp – ouders bedanken voor deze geslaagde avond!

Logo (D.O.S. - (vossen)jacht (25-1-2019))