Wedstrijdverslag 8 april en 6 mei, regio kampioen Maud

regiokampioen Maud Holsbeeke
Op zaterdag 6 mei werden in Winterswijk de finales geturnd van de Regiokampioenschappen turnen meisjes in de 6e divisie van Gelderland Oost.
De beste turnsters uit de 3 voorrondes in de 4 rayons van deze regio kwamen tegen elkaar uit in deze finales.
DOS Barchem nam met 7 meisjes deel in 3 categorieën.
Pupil 1 werd goed geturnd door de DOS-meisjes: door Maud Holsbeeke werd de 1e plaats behaald en daarmee werd zij Regiokampioen! In dezelfde wedstrijdronde deden Richelle Haitink en Bo Benning mee. Richelle werd 7e en Bo 14e .
Bij istap deden ook 2 Barchemse meisjes mee, Ruth Warnshuis werd 21e en Lynn Dieks 25e.
In de laatste wedstrijdronde waren de meisje Pupil 2 aan de beurt, Noa Koeleman werd 20e en Mayke Visschers kreeg een 26e plek.

Alle meiden hebben een super goed wedstrijdseizoen gehad met zeer mooie resultaten waar zowel de kinderen zelf als hun leidster Janny trots op mag zijn

————————————————————————————————————————————–

 

Op zaterdag 8 april hebben de 13 meisjes van de DOS-selectie en pré-selectie in de turnhal in Doetinchem de 3e voorwedstrijd voor de Regiokampioenschappen 6e divisie geturnd. Behalve medailles voor de beste 3 turnsters in iedere categorie waren er ook plaatsen voor de finale van de Regio op 6 mei in Winterswijk te verdienen. In de 1e wedstrijdronde waren de meisjes Pupil 1 en Pupil 2 aan de beurt. De Barchemse meisjes turnden een prima wedstrijd, waarbij Maud Holsbeeke en Richelle Haijtink het erepodium bij Pupil 1 D3 haalden met een 2e en 3e plaats! Bo Benning eindigde vlak naast het podium op de 5e plaats. Alle drie meisjes mogen naar de finale. Bij Pupil 2 haalden 2 meisjes een finaleplaats: Noa Koeleman met een 5e plaats in deze wedstrijd en Mayke Visschers, die deze keer 12e werd. Esmee Sleumer wist haar score van de vorige wedstrijd met wel 6 punten te verbeteren en eindigde nu als 9e. Ienske Blanckenborg en Suzanne Lemmers werden 14e en 15e.

In de 2e wedstrijdronde waren de jongste meisjes aan de beurt. Zij turnen sinds 7 maanden een uur extra per week voor wedstrijden en lieten zien dat ze grote vorderingen maken. Er ging zelfs een medaille mee naar Barchem: in de categorie Instap won Lynn Dieks haar eerste turnmedaille: zij werd 3e! Samen met Ruth Warnshuis (vandaag 7e) Sophie Milius (11e)en Ymre Sleumer (15e)plaatste zij zich voor de finale. Marly Maas haalde een keurige 9e plaats en verbeterde haar resultaten van de vorige wedstrijden met 10 plaatsen. Door het resultaat van de vorige wedstrijden helaas net niet genoeg voor een finaleplaats.

Met 9 meisjes gaan we op 6 mei naar de finale! Meisjes, zet hem op in Winterswijk.

 

wedstrijden 8 april wedstrijden 8april podium wedstrijden 8 april 1 wedstrijden 8 april podium 1