Selectiemeiden DOS eerste wedstrijd in Laren

Selectiemeiden DOS eerste wedstrijd in Laren

Bronzen medaille voor Isa Nijenhuis
1e voorronde toestelturnen dames District Oost 25 -1- 14
Op zaterdag 25 januari ’14 turnden 4 meisjes van de DOS-selectie hun eerste voorronde in de 6e divisie. Er zijn in totaal drie voorrondes. De beste twee wedstrijden tellen mee om door te kunnen gaan naar de Districsfinale.

Het was de eerste wedstrijd waarbij de nieuwe oefenstof werd geturnd en vooral de oefeningen op de balk waren een stuk lastiger dan voorheen. In de 1e wedstrijdronde zou Elke Holsbeke meeturnen, maar zij was door een blessure niet in staat mee te doen.

In de 2e wedstrijdronde kwamen Mirthe de Vries bij de Pupillen 1 D3 en Isa Nijenhuis bij Jeugd D3 aan de beurt. Isa had de pech als eerste turnster op de balk te moeten beginnen, die maar liefst uit zo’n 20 onderdelen bestaat. Geen wonder dat je dan in de zenuwen iets vergeet! Voor het eerst moest Isa een koprol en een handstand in de oefening turnen. Na balk kwam de lange mat oefening en die ging goed. De sprong was ook lastig, want die wordt sinds dit seizoen met de plankoline uitgevoerd. We trainen altijd met de mini-tramp en nu dus voor het eerst op de plankoline. Dat springt toch iets anders en er moet over de kast worden gesprongen, wat gezien Isa’s lengte niet zo makkelijk is. Tijdens het inturnen besloten we de simpelste sprong te doen, dat gaf een lage startwaarde, maar door de perfecte uitvoering uiteindelijk maar 0,4 punten minder dan de nr. 1 bij sprong. Het laatste onderdeel was brug ongelijk en dat ging prima. Isa haalde al met al een gedeelde 3e plaats en dus de bronzen medaille!

Voor Mirthe de Vries was het de eerste keer dat zij meedeed aan een District-wedstrijd. We hadden geoefend op niveau D2 maar zij bleek te zijn ingedeeld op niveau 3, dus moest Mirthe in korte tijd nog wat aanpassingen doen aan haar oefeningen, maar dat bleek geen enkel probleem. Mirthe behaalde mooie cijfers en daar mag ze trots op zijn.

De laatste wedstrijd werd geturnd door Mette Sprukkelhorst en Merle Klein Brinke in categorie Pupil-2 D3 Mila Hoftijzer turnde door een blessure niet mee. Mette en Merle begonnen met sprong, dus ook met de plankoline. Zij hoeven niet over de kast te springen, maar op een hoge valmat handstand platvallen. Bij de brug ongelijk mislukte bij Merle de borstwaartsom en dat kost helaas punten. Mette’s oefening ging goed. De balkoefening is ook voor deze meisjes veel moeilijker dan vorig jaar, maar ze sloegen zich er goed doorheen. Als laatste de langemat, ook hier lieten de meisjes een mooie oefening zien. Het resultaat: voor Merle de 7e plaats en voor Mette de 10e.

De volgende wedstrijd is pas op zondag 23 maart, waarvoor we nog 2 maanden kunnen trainen en proberen of de meisjes ook alle bonusonderdelen onder de knie krijgen. Een leuke uitdaging voor zowel de meisjes als de leiding.

selectiemeiden laren 25-1