Goede resultaten D.O.S. – turnsters bij finale

BARCHEM – Afgelopen zaterdag, 25 mei j.l., hebben de meisjes van de D.O.S. – selectie meegedaan aan de finale van de Regio Gelderland – Oost in de zesde divisie in Winterswijk. Hierbij kwam de D.O.S. – selectie uit tegen de beste turnsters uit de voorrondes van de andere rayons in de regio. Hierdoor lag het niveau hoger, ten opzichte van de voorrondes in Rayon “de Hanzestreek”, maar de turnsters van gymnastiekvereniging D.O.S., onder leiding van Janny Wilgenhof, hebben uitstekend gepresteerd.

In de eerste wedstrijd van de dag turnden Bo Oplaat in de categorie: Instap D3 en Lika Dinkelman en Iris Postma in de categorie: Pupil 1 – D3. Bo Oplaat turnde een goede wedstrijd met een derde plaats op het onderdeel: sprong én op het onderdeel: vloer. Na alle onderdelen, eindigde zij uiteindelijk op een keurige 28e plaats in het eindklassement. Door een blessure kon Lika niet deelnemen aan alle elementen, maar zij toonde karakter op de onderdelen, die zij wél kon turnen. Iris Postma behaalde een keurige vijfde plaats op het onderdeel: sprong met een prima 29e plaats in het eindklassement.

De andere D.O.S. – turnsters kwamen uit in de derde wedstrijd van de dag. Helaas konden Ymre en Esmee Sleumer niet deelnemen aan deze finale. Ruth Warnshuis en Lynn Dieks turnden in de categorie: Pupil 2 – D3. Ook in deze wedstrijd was de concurrentie sterk. Met een keurig geturnde wedstrijd, waarbij Ruth op de tweede plaats eindigde op het onderdeel: balk én op de derde plaats op het onderdeel: vloer, was een mooie zesde plaats in het eindklassement het gevolg. Ook Lynn presteerde prima met een geweldige sprong én een achtste plaats op het onderdeel: balk, wat uiteindelijk resulteerde in een dertiende plaats in het eindklassement.

Met deze finale – wedstrijden zit het wedstrijd – seizoen erop en kan worden teruggekeken op een héél goed seizoen, waarbij met veel plezier én succes is geturnd en de D.O.S. – turnsters grote vorderingen hebben gemaakt.

(1.) Foto (25-5-2019) (2.) Foto (25-5-2019)