Een geslaagde smokkeltocht!

SMOKKELTOCHT 31 OKTOBER 2014

Afgelopen vrijdag 31 oktober was het zover! De smokkeltocht voor de jeugdleden (vanaf groep 3) van gymnastiekvereniging DOS.
Er was veel animo voor deze activiteit, hier was de jeugdcommissie van DOS erg blij mee. Veel kinderen hadden ook een vriendje of vriendinnetje meegenomen totaal waren waren er 43 kinderen die mee hebben gedaan aan deze activiteit.

Om half acht was iedereen aanwezig bij de parkeerplaats van eethuis de Kaleberg in Barchem, vanaf daar werd er gestart worden met de smokkeltocht.
Ineens kwam er een boer met een tractor aan op de parkeerplaats en die had de hulp van alle deelnemede kinderen. Sindskort werd er weer geroofd op het erf van de boer en hij kan zo geen wintervoorraad aanleggen voor zijn dieren en het gezin.

Het was de bedoeling dat alle kinderen smokkelwaren gingen kopen, maar onderweg waren en wel douaniers aanwezig en die moesten de kinderen zien te ontlopen, maar of dat iedereen is gelukt… Er werden acht groepen gemaakt en deze zijn allemaal met een begeleider op pad gegaan op zoek naar alle smokkelwaren. Aan het eind van de route was er voor iedereen een lekker broodje knakworst en glas chocomelk. Ook konden de kinderen onderaan de berg een marsmallow warm maken. Om half 10 waren bijna alle groepjes weer terug op de parkeerplaats, één groepje was nog erg fanatiek bezig in het bos daardoor werd het iets later, de activiteit werd om 10 uur afgesloten. Alle groepen hebben de smokkelwaren gevonden. Na afloop werden alle vrijwilligers bedankt met een groot applaus en zo werd de smokkeltocht voor 2014 afgesloten.

Aan het enthousiasme van de kinderen was aan het eind van de tocht duidelijk te merken dat het een geslaagde avond was, wij willen iedereen bedanken die deze tocht mogelijk heeft gemaakt.
IMG_3597

IMG_3593

IMG_3592

IMG_3591

IMG_3586

IMG_3603