DOS-turnsters presteren goed bij wedstrijd in Harfsen!

In de 1e voorwedstrijd in de 6e divisie op 20 januari in Harfsen hebben de meisjes van de DOS-selectie meegeturnd en goede resultaten behaald. 2 meisjes hebben daarbij een medaille gewonnen: Ymre Sleumer en Ruth Warnshuis werden 2e en 3e in de categorie Pupil 1 D3. In deze groep van 15 turnsters eindigde Lynn Dieks net naast het podium op plaats 4 en Sophie Milius op de 6e plaats.

In dezelfde wedstrijd turnden de pre-selectiemeisjes hun 2e wedstrijd ooit, in de categorie instap D3 en hierbij eindigde Lika Dinkelman op een mooie 5e plaats met de hoogste score van haar categorie op het onderdeel lange mat. Iris Postma werd 8e, Leanne Platerink 11e. Sara van Aalderen had pech bij het onderdeel sprong, waarbij haar 1e sprong mislukte. De 2e sprong was wel goed, maar omdat het gemiddelde bij sprong telt, leverde de mislukte sprong haar een aftrek van 6 punten op. Hierdoor eindigde zij op plaats 13. Ook Jade Zweers  had pech: zij vergat een deel van de balkoefening en kreeg daardoor een aftrek van 5,5 punten bij balk. Dit resulteerde in de 14e plaats in het klassement.

In de 2e wedstrijdronde turnden Richelle Haitink in de categorie Pupil 2 en Esmee Sleumer en Suzanne Lemmers in Jeugd 1 hun 1e wedstrijd van het seizoen. Richelle eindigde net naast het erepodium op een keurige 4e plaats. Esmee werd 6e met een verrassende 1e plaats op balk, Suzanne werd 12e.

De volgende voorronde is op 24 maart in Steenderen. De meisjes hebben dus nog even tijd om verder te trainen om hun scores nog hoger te laten uitvallen.

thumbnail_P1080651thumbnail_P1080653