D.O.S. – turnsters behalen 5 medailles én 7 finaleplaatsen

Tijdens de derde én tevens laatste voorronde voor de Regio – kampioenschappen in de zesde divisie in Rayon de Hanzestreek hebben de turnsters van gymnastiekvereniging D.O.S., onder leiding van Janny Wilgenhof, uitstekend gepresteerd.

Door de 8 D.O.S. – turnsters werden op zaterdag 13 april j.l. in Doetinchem 5 medailles én 7 finaleplaatsen behaald. In de jongste categorie, Instap D3, won Bo Oplaat de gouden medaille, waarbij op 3 van de 4 toestellen een eerste plaats werd behaald.

In de daaropvolgende leeftijdsgroep, Pupil D3, deden 3 D.O.S. – turnsters mee: Lika Dinkelman wist, evenals in de twee vorige wedstrijden, beslag te leggen op de zilveren medaille met een mooie eerste plaats op brug – ongelijk. Op 0,05 punt achter Lika behaalde Iris Postma de bronzen medaille met een eerste plaats op het onderdeel sprong én een eerste plaats op het onderdeel vloer. Ook Jade Zweers turnde een prima wedstrijd en eindigde op de zevende plaats.

In de categorie Pupil 2 D3 turnden ook 3 D.O.S. – turnsters mee en in deze categorie werd eveneens ere – metaal gewonnen: Ruth Warnshuis won de gouden medaille met een eerste plaats op het onderdeel brug – ongelijk én een eerste plaats op het onderdeel balk. Lynn Dieks behaalde de zilveren medaille met een prachtige eerste plaats op het onderdeel sprong. Ymre Sleumer eindigde nét naast het podium op de vierde plaats.

Esmee Sleumer turnde in de categorie Jeugd 2 D3 een prima wedstrijd en eindigde op de negende plaats.

Naast de winnaars van de medailles (Bo, Lika, Iris, Ruth en Lynn), plaatsten Ymre en Esmee zich ook voor de finale van de Regio – kampioenschappen op zaterdag 25 mei a.s., waar ze het zullen opnemen tegen de beste turnsters van de andere 3 rayons in de Achterhoek.

(1.) Foto (13-4-2019) (2.) Foto (13-4-2019) (3.) Foto (13-4-2019) (4.) Foto (13-4-2019) (5.) Foto (13-4-2019) (6.) Foto (13-4-2019)