D.O.S. – selectie wint 5 medailles

Op zaterdag 19 januari j.l. deden de 8 meisjes van de selectie van gymnastiekvereniging D.O.S., onder leiding van Janny Wilgenhof, mee aan de voorwedstrijden voor de Regiokampioenschappen van de zesde divisie in Rayon Hanzestreek in Harfsen. In 4 verschillende leeftijdscategorieën zetten zij hun beste beentje voor en dat met veel succes!

In de eerste wedstrijd van de dag turnden 7 D.O.S. – meisjes hun wedstrijd. Bo Oplaat turnde in de jongste groep (Instap 3) een strakke wedstrijd en zag dat beloond worden met een gouden medaille. In de daaropvolgende leeftijdsgroep, Pupil 1 D3, deden 3 D.O.S. – turnsters mee en ook hier werd een medaille behaald: Lika Dinkelman won zilver. Iris Postma eindigde, net naast het erepodium, op de vierde plaats en Jade Zweers behaalde de zevende plaats.

Bij de meisjes Pupil 2 D3 was het erepodium geheel voor D.O.S. – meisjes: Lynn Dieks turnde de sterren van de hemel en eindigde daarmee op de eerste plaats, Ruth Warnshuis behaalde de zilveren medaille en Ymre Sleumer mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.

In de derde wedstrijd van de dag waren de meisjes in de categorie Jeugd 2 D3 aan de beurt. Voor hen was dit de eerste wedstrijd met vrije oefenstof en deze ronde had met 16 turnsters de meeste deelneemsters van de dag. Esmee Sleumer turnde een goede wedstrijd en behaalde daarmee een achtste plaats.

Op zaterdag 23 februari a.s. wordt de volgende voorronde geturnd in Steenderen.

(1.) Foto (19-1-2019) (2.) Foto (19-1-2019)